Pensioenadviseurs Amsterdam

Zit u met vragen over uw pensioen? Wilt u uw pensioen graag goed geregeld hebben? Heeft u behoefte aan een deskundig advies? Dan is het een goed idee om de hulp van een pensioenadviseur in te schakelen. Deze kan al uw vragen omtrent het pensioen voor u beantwoorden, en u adviseren over wat u moet doen om ervoor te zorgen dat zowel u als uw nabestaanden straks verzekerd zijn van een goed inkomen.

Aanbevolen:

Aanbevolen:

Pensioenvragen of hulp nodig bij het vinden van een adviseur?

Wat doet een pensioenadviseur precies?

Een pensioenadviseur heeft een diepgaande kennis over de pensioenmarkt. Hij of zij geeft pensioenadvies en kan een duidelijke uitleg geven over de mogelijkheden en de daar aan gerelateerde voor- en nadelen. Ook begeleidt een pensioenadviseur werkgevers en werknemers bij het treffen van pensioenregelingen, alsmede bij veranderingen als gevolg van wetswijzigingen.

Onafhankelijk en betrouwbaar pensioenadvies

Voorheen was het zo dat pensioenadviseurs vaak provisie kregen van pensioenuitvoerders, verzekeraars en banken wanneer zij hun producten verkochten. Hierdoor was er sprake van belangenverstrengeling, en was het pensioenadvies dat men kreeg niet altijd even betrouwbaar. Gelukkig is sinds 2013 het wettelijk provisieverbod van toepassing. Bemiddelaars, en dus ook pensioenadviseurs, mogen geen provisie meer ontvangen van bovengenoemde instanties. Dit heeft gezorgd voor grote verbeteringen in het systeem; u bent nu verzekerd van een onafhankelijk en betrouwbaar pensioenadvies dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Een pensioenadviseur kiezen

Maar hoe kiest u nu een goede pensioenadviseur? En hoe weet u nu of u niet teveel betaalt? Daar helpt Pensioenadvies Amsterdam u bij! Op deze website treft u een compleet overzicht aan van pensioenadviseurs in Amsterdam en omstreken. Bij alle pensioenadviseurs vindt u informatie, beoordelingen van cliënten, en een formulier waarmee u vrijblijvend een afspraak kunt maken of een offerte kunt aanvragen. Zo kunt u dus de tarieven en voorwaarden van meerdere pensioenadviseurs met elkaar vergelijken, en een weloverwogen keuze maken.